ZF 24

Madoff, autorul unei fraude de 65 mld. dolari, condamnat in 6 luni. Dosarul FNI nici dupa 9 ani nu este incheiat. Comentati aici

Madoff, autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie, condamnat la 150 de ani de inchisoare
29.06.2009, 19:01 39

Bernard Madoff, fostul presedinte al bursei Nasdaq si autorul celei mai mari fraude din istoria finantelor, a fost condamnat la o pedeapsa cumulata de 150 de ani de inchisoare, informeaza Bloomberg. "Nu cer iertare", a declarat Madoff, la prima prezentare in fata instantei, dupa ce a pledat vinovat pe data de 12 martie, intr-o schema Ponzi care a provocat pagube estimate la 65 de miliarde de dolari.

Afaceristul american a recunoscut in martie ca a derulat o schema piramidala cu fonduri de 65 de miliarde de dolari, pe parcursul a 20 de ani, in care a folosit banii noilor clienti pentru a plati profituri fictive investitorilor anteriori.

Frauda bancherului american a iesit la iveala in luna decembrie a anului trecut, dupa ce acesta s-ar fi confesat apropiatilor ca afacerea sa nu este decat "o minciuna", nefiind de fapt decat o schema Ponzi. In Romania, cel mai celebru caz de frauda financiara, dosarul FNI, nu a fost inca rezolvat la 9 ani de la descoperirea fraudei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO