ZF 24

Marius Scuta, JLL: Centrul Bucureştiului rămâne ok pentru sedii centrale şi firme de IT, dar spaţiile sunt limitate ca dimensiune

Marius Scuta, JLL: Centrul Bucureştiului rămâne ok...

Autor: Bogdan Alecu

20.04.2017, 14:28 141

Multe companii şi-au mutat sediul central din centrul Capitalei în Barbu Văcărescu pentru că au redus costul cu chiria de la 18,5 euro/mp spre 15 euro, iar cei 3,5 euro/mp/lunar contează în bugetul unei companii, în timp ce ca imagine şi prezenţă în continuare este foarte bine, spune Marius Scuta, National Director, Head of Office Department & Tenant Representation la JLL.

În centrul Capitalei (zona Victoriei-Romană), printre proiectele în construcţie se numără Landmark (19.000 mp), dezvoltat de Piraeus Bank aproape de Romană şi care va fi gata spre sfârşitul verii, şi The Mark (24.000 mp), dezvoltat de S Immo în zona Buzeşti, aproape de Victoriei şi care va fi gata în trimestrul doi al anului viitor.

„Zona de centru rămâne una ok pentru sedii centrale şi IT, dar spaţiile sunt limitate ca dimensiune. Dacă vrei spre exemplu 2.000 mp pe un singur etaj, opţiunile sunt limitate“, explică Marius Scuta.

Următorul proiect aşteptat în zona Barbu Văcărescu este cel al NEPI, care pe lângă extinderea mallului Promenada are în plan şi un turn de birouri de peste 30.000 mp. Practic, având în vedere numrul de companii care intră pe piaţă sau se dezvoltă, mai ales din servicii şi IT, cea mai mare zonă de birouri din Capitală, Barbu Văcărescu, se va ocupa integral până la finalul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO