ZF 24

Ministrul Dan Nica: Demarăm în câteva zile selectarea consultantului financiar pentru privatizarea Romtelecom

Nikolai Beckers (st.) - CEO al Cosmote şi Romtelecom şi Dan Nica - ministrul societăţii informaţionale

Nikolai Beckers (st.) - CEO al Cosmote şi Romtelecom şi Dan Nica - ministrul societăţii informaţionale

Autor: Adrian Seceleanu

03.10.2013, 12:59 630

Ministerul Societăţii Informaţionale (MSI) va publica în câteva zile anunţul pentru declanşarea licitaţiei de selectare a consultantului financiar care va asista statul român în procesul de privatizare a Romtelecom, a declarat ministrul Dan Nica.

"Este o chestiune de zile până când anunţul va fi publicat în presa internaţională şi cea din România", a spus Nica. În altă ordine de idei, ministrul a adăugat că vineri va fi anunţat şi câştigătorul licitaţiei pentru serviciile juridice pentru privatizarea Romtelecom.

Ministrul a făcut aceste declaraţii la finele unei conferinţe organizate de o Asociaţie a celor mai mari trei operatori de telefonie mobilă din România.

La finele lunii august, MSI a anunţat că organiza, la 6 septembrie, o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii juridice în vederea finalizării procesului de privatizare a Romtelecom, valoarea contractului fiind estimată între 128.000 şi 500.000 lei (fără TVA) în următoarele 24 luni.

La expirarea termenului au depus oferte casele de avocatură Salans (în prezent Dentons), David şi Baias, Bulboacă şi Asociaţii, Florea şi Asociaţii şi Boştină şi Asociaţii, potrivit datelor Mediafax.

Opţiunea principală a Guvernului este ca acţiunile să fie vândute prin listare la Bursa de Valori Bucureşti, dar aşteaptă şi opinia consultantului care urmează să fie angajat selectat, astfel încât profitul statului din această operaţiune să fie cât mai mare. Guvernul nu exclude o fuziune între Cosmote şi Romtelecom înaintea acestei operaţiuni.

O hotărâre adoptată de Guvern în luna iulie prevede selectarea de către minister a unui consultant specializat, respectiv o bancă de investiţii sau un consorţiu format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital, în vederea finalizării privatizării Romtelecom.

Aceasta este a trei încercare de finalizare a privatizării Romtelecom, după două iniţiative, în 2005 şi 2008, eşuate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO