ZF 24

Mirela Pop este începând de ieri noul director general al grupului Teraplast, în locul lui Mircea Hoţoleanu

Mirela Pop este începând de ieri noul director general...

Autor: Roxana Rosu

10.05.2017, 09:40 1159

Mirela Pop este începând de ieri noul director general al grupului Teraplast, cel mai mare procesator de PVC din România si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, după ce Consiliul de Administraţie a aprobat incetarea, prin acordul partilor, a mandatului acordat lui Mircea Hoţoleanu.

Mirela Pop este de profesie economist si face parte din echipa Teraplast de 9 ani.Mandatul ei are o durată de 2 ani.

Aceasta a condus initial diverse departamente din sectorul financiar, iar din 2014 a trecut in zona comerciala, fiind responsabila de managementul liniei de business Instalatii & Amenajari. De anul trecut, aceasta conduce, de asemenea, activitatile liniei de business profile tamplarie si activitatile de logistica. Business-urile gestionate de Mirela Pop genereaza aproximativ 50% din cifra de afaceri consolidata a Grupului Teraplast.

“De-a lungul ultimilor 10 ani, Teraplast a avut mai multe echipe de management nelocate la Bistrita. Acum, odata cu hotararea lui Mircea Hotoleanu de a parasi compania din motive personale, am decis sa promovam in functia de Director General un om cu performante dovedite in cadrul Grupului. Suntem convinsi ca, sub conducerea Mirelei Pop, toate eforturile echipei vor fi canalizate inspre realizarea obiectivelor propuse pentru acest an”, a declarat Dorel Goia, Presedinte al Consiliului de Administratie Teraplast.

Mirela Pop creat departamentul de credit al grupului, in vederea recuperarii creantelor, aducând compania la un nivel in care valoarea creantelor litigioase de aproape zero.

„In cei 9 ani petrecuti in Teraplast am lucrat in multe proiecte, destul de diferite de ceea ce facusem pana atunci. Nu mi-e teama de provocari, pentru ca nu sunt singura, am in spate o echipa puternica si profesionista. Nu va fi un an usor, dar suntem un Grup mare cu capital romanesc, stabil din punct de vedere financiar, avem un portofoliu de produse care ne permite sa ne reinventam in permanenta, astfel ca suntem increzatori ca vom reusi sa ne atingem tintele de venituri si de profitabilitate bugetate pentru 2017”, a declarat, la randul sau, Mirela Pop, noul Director General al Teraplast.

TeraPlast este o companie cotată la Bursa de la Bucureşti, având o valoare de piaţă de 309 milioane de lei (68,6 milioane de euro). Dorel Goia deţine aproape 47% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO