ZF 24

Mobila câştigă teren pe pieţele externe: 80% din producţie merge la export

Autor: Ioana David

17.09.2013, 00:08 94
Exporturile de mobilă au atins 694 mil. euro în primele cinci luni ale acestui an, în creştere cu 15% comparativ cu acelaşi interval din 2012, arată datele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).
 
Ritmul de creştere este aproape dublu comparativ cu cel din perioada ianuarie – mai a anului 2012, când avansul era de circa 6%, iar creşterea rapidă a dus livrările externe la 80% din producţie.
 
„Industria mobilei, care se situează în grupa produselor din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, a înregistrat o creştere a volumului producţiei cu 12% cumulat în primele cinci luni ale anului 2013. În această perioadă, importul a cunoscut o creştere de 12%“, a spus Aurica Sereny, preşedintele APMR.
 
Datele APMR arată că România produce în principal mobilă din lemn masiv, mobilier artă, mobilier clasic, dar şi mobilier şcolar sau jocuri şi jucării din lemn. De cealaltă parte, se importă mobilier pentru dotarea cabinetelor medicale şi stomatologice, pentru cabinetele de înfrumuseţare sau produse din ratan ori trestie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO