ZF 24

Nestlé promovează un inginer român, care lucrează de 13 ani în companie, pe poziţia de director naţional de vânzări

Nestlé promovează un inginer român, care lucrează de...

Autor: Cristina Roşca

22.10.2013, 00:07 691
Laurenţiu Dimitriu (45 de ani) va prelua de la 1 noiembrie funcţia de director naţional de vânzări în cadrul Nestlé, una dintre cele mai importante poziţii din companie, urmând să îi raporteze direct CEO-ului Herve de Froment. Aceasta este cea mai importantă poziţie deţinută de un român în cadrul Nestlé România, potrivit datelor ZF, în contextul în care gigantul elveţian a preferat să aibă expaţi la conducerea operaţiunilor locale. De altfel, şi Dimitriu înlocuieşte tot un expat, pe David Watson.
 
Absolvent al Universităţii Politehnice Bucureşti şi cu un MBA de la The Open University din Marea Britanie, oferit pe plan local de Codecs, Dimitriu lucrează pentru Nestlé din 2000. Anterior executivul a lucrat în companii precum Cosmos (director regional de vânzări) şi DHL (provinces district manager pe vânzări şi operaţiuni). În cadrul Nestlé el a început ca national KAM, poziţie din care se ocupa de vânzările produselor companiei în comerţul modern, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare pentru mediul de business LinkedIn. După circa nouă ani a devenit sales manager pentru Nestlé Purina, divizia de mâncare pentru animale. În ultimul an şi jumătate el a fost country manager al acestei divizii.
 
Numirea lui pe poziţia de director naţional de vânzări vine la mai puţin de un an de la schimbarea directorului general din România. Astfel, la începutul acestui an, Nestlé, unul dintre cele mai mari grupuri din industria alimentară, l-a numit pe Herve de Froment la conducerea operaţiunilor din România. Anterior, el a lucrat tot în cadrul Nestlé, printre funcţiile deţinute nu­mă­rându-se cea de head of coomercial în cadrul Nestlé Franţa. El l-a înlocuit pe Jacques Reber, care a preluat con­ducerea operaţiunilor din Portugalia ale grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO