ZF 24

Nivel record pe cinci ani al înmatriculărilor auto în luna ianuarie

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Alecu

12.02.2014, 22:13 721

Piaţa auto începe anul pe creştere, după ce înmatriculările de autoturisme au urcat cu 15% în ianuarie comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 5.118 maşini, potrivit datelor de la Poliţie.

Acesta este cel mai ridicat nivel al înmatriculărilor din ianuarie din ultimii cinci ani, ultimul an în care s-au înregistrat peste 5.000 de maşini fiind anul 2009, când înmatriculările erau de aproape 14.000 de maşini. În ianuarie 2013 înmatriculările au fost cu 10% mai scăzute comparativ cu cele din prima lună a anului 2012.  

„Explicaţia înmatriculărilor la un nivel de peste 5.100 de unităţi se regăseşte în faptul că o parte din livrările din noiembrie şi decembrie au fost înregistrate în statistica de înmatriculări din ianuarie. Este totuşi bine că există semne de stabilizare a pieţei auto, care ne dau speranţe pentru întreg anul 2014“, a spus Brent Valmar, directorul general al Porsche România şi vicepreşedinte al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Citiţi pe ZF Corporate:

- opinia lui Brent Valmar despre evoluţia înmatriculărilor auto

- date despre înmatriculările second-hand în luna ianuarie 

- declaraţia lui Valmar despre intrările de maşini vechi din străinătate

- evoluţia pieţei auto în ultimii şase ani 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO