ZF 24

Noua banci americane, inchise intr-o singura zi

31.10.2009, 10:21 30

Autoritatile americane au inchis noua banci vineri, cea mai mareoperatiune de acest gen facuta intr-o singura zi, de la inceputulcrizei pana in prezent, semn al situatiei grave in care sunt aducebancile de creditele neperformante, informeaza Reuters.

Prin aceasta mutare, numarul bancilor care au fost preluate dela inceputul lui 2009 pana in prezent s-a ridicat la 115 - cel maiinalt nivel din 1992 in prezent - analistii asteptandu-se ca acestnumar sa continue sa creasca.

Printre cele mai mari banci inchise vineri s-ae afla NationalBank, care ar fi a patra banca ca marime inchisa in acest an.

Cea mai mare institutie financiara care a esuat ca urmare acrizei financiare a fost Washington Mutual, care avea active de 307miliarde dolari si care a fost inchisa in septembrie 2008.

Cele noua banci care au fost inchise vineri erau detinute deFDOP Corp, cu active de 18,4 miliarde dolari si depozite de 15,4miliarde dolari, aceastea fiind preluate de U.S. Bancorp.

Bancile preluate - Cal National, BankUSA, Citizens NationalBank, Madisonville State Bank, North Houston Bank, Pacific NationalBank, Park National Bank, San Diego National Bank si Community Bankof Lemont - au apartinut unui grup de investitori particulari,FDOP, care detinea banci pe teritoriile statelor Texas, Illinois,Arizona si California

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO