ZF 24

O firmă de electronice şi electrocasnice a prejudiciat statul cu 9 mil. euro

O firmă de electronice şi electrocasnice a prejudiciat...

Autor: Andreea Neferu

28.01.2014, 16:36 2946

Direcţia generală antifraudă fiscală din cadrul ANAF a identificat un prejudiciu de 41,6 milioane de lei (circa 9 milioane de euro) cauzat bugetului de stat anul trecut de către o firmă controlată de persoane de origine chineză, care comercializează produse electronice şi electrocasnice (televizoare LCD, aparate de aer condiţionate, aspiratoare etc.). ANAF nu a precizat numele firmei care a produs prejudiciul de aproape 9 milioane de euro.

Acţionarii firmei respective au organizat un lanţ format din 15 firme pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit şi a TVA.

Astfel, produsele electronice şi electrocasnice erau introduse pe teritoriul Uniunii Europene, vândute ulterior unor firme bulgăreşti şi achiziţionate intracomunitar în România. La vânzarea produselor pe lanţ, se omitea declararea şi virarea TVA de colectat şi de plată, potrivit unui comunicat al Direcţiei generale antifraudă fiscală.

Inspectorii antifraudă fiscală au blocat conturile firmei respectiv şi au sigilat depozite cu mărfuri ale acesteia în valoare 8 milioane de lei.

Printre partenerii firmei care a provocat prejudiciul se numără Metro, Altex, Auchan, Dedeman, Domo, Carrefour, Selgros şi Bricostore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO