ZF 24

O nouă tranzacţie în industrie: Austriecii de la Voestalpine cumpără o fabrică a Barum Technik din Timişoara într-o tranzacţie de câteva milioane de euro

O nouă tranzacţie în industrie: Austriecii de la...

Autor: Cristina Roşca

20.12.2017, 13:24 3150

Austriecii de la  voestalpine Rotec GmbH (divizia de Metal Forming – modelare metal) au cumpărat o divizie a companiei Barum Technik din Timişoara, într-o tranzacţie de câteva milioane de euro. Ca urmare a tranzacţiei, fabrica preluată va opera sub numele de voestalpine Rotec Coating SRL şi va avea circa 160 de salariaţi. Această fabrică se ocupă de vopsirea metalelor prin cataforeză. Barum Technik rămâne în continuare pe piaţă cu celelalte activităţi.

Compania Barum Technik a avut anul trecut afaceri de 21,3 mil. lei, în uşoară scădere faţă de 2015 şi profit de 3 mil. lei, tot în scădere.

Companiile voestalpine Rotec GmbH şi Barum Technik au cooperat deja în ultimii opt ani pentru finisarea anumitor elemente ale centurii de siguranţă. În această perioadă peste 220 de milioane de produse au fost finisa astfel.

Odată cu această preluare şi cu o inaugurate în Mexic, voestalpine Rotec group va coordona nouă companii cu 1.500 de salariaţi şi 12 fabrici.

În această tranzacţie, austriecii de la voestalpine au fost consiliaţi de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii. Vânzătorul a lucrat cu casa de avocatură Petrea & Asociaţii şi cu firma de consultanţă Brinkthink Management, reprezentată de Florin Cerna.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO