ZF 24

Obligatiunile BCR vor fi tranzactionate de joi la BVB

27.03.2007, 12:04 14

Obligatiunile corporative emise in luna noiembrie a anului trecut de Banca Comerciala Romana (BCR), in valoare totala de 242 milioane de lei, vor fi tranzactionate, incepand de joi, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a anuntat BVB.

Comisia de Inscriere la Cota a BVB si-a dat, acum doua saptamani, avizul pentru listarea obligatiunilor BCR.

In urma validarii deciziei de catre Consiliul Bursei, a fost stabilita data de 29 martie pentru inceperea tranzactionarii titlurilor, se arata intr-un comunicat al BVB.

BCR, cea mai mare banca din Romania, a vandut in luna noiembrie 2006, prin oferta publica, obligatiuni cu maturitate de trei ani si dobanda anuala de 7,25%.

Valoarea initiala a emisiunii a fost de 200 milioane lei, dar BCR a majorat emisiunea pana la nivelul subscrierilor. Doua treimi din plasamente au fost realizate de investitori straini.

Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de catre Fitch Ratings si cu "BBB minus" de catre Standard&Poor?s.

BCR intentioneaza sa lanseze in acest an, o emisiune de obligatiuni in valoare de 400-500 milioane de lei, titlurile urmand sa fie vandute, cel mai probabil, pe piete externe. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO