ZF 24

Omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul Diverta, a vândut acţiuni de 24 mil. lei la SIF Moldova pentru a-şi plăti din credite

Omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul Diverta, a...

Autor: Roxana Pricop

07.05.2015, 12:06 1448

Octavian Radu, proprietarul lanţului de librării Diverta, a vândut pe bursă un pachet de 14,9 milioane de acţiuni SIF Moldova (SIF2), reprezentând 2,8% din capitalul SIF-ului, pentru o sumă de 24,5 milioane de lei. Tranzacţia s-a încheiat în şedinţa de 5 mai la un preţ de 1,64 lei/titlu, sub preţul din piaţă.

“Am agreat cu una din băncile mele creditoare o rambursare prin vânzarea acţiunilor deţinute de una dintre firmele mele la SIF Moldova. Acest fapt este parte a unui proces e restructurare şi eficientizare a întregului grup Radu Holding. Cred cu putere în strategia de dezvoltare a SIF Moldova şi voi rămâne în continuare profund implicat în aceste planuri din postura de membru al Consiliului de Administraţie şi a celorlalte comitete din care fac parte. Sper să revin în curând în acţionariatul SIF Moldova”, a declarat Octavian Radu.

Omul de afaceri a fost printre cei mai mari acţionari persoane fizice ai SIF Moldova, cu o deţinere de 4,8% din capitalul SIF-ului în 2013, deţinută direct şi indirect.

Cumpărători au fost fondurile de pensii private administrate de Allianz-Ţiriac.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO