ZF 24

OMV: Costurile pentru prima faza a explorarii din Marea Neagra au fost de 50 mil. dolari

27.11.2009, 14:39 24

Helmut Langanger, vicepresedinte al OMV, responsabil pentruactivitatea de explorare si productie, a declarat ca lucrarile deseismica 3D din perimetrul Neptun din Marea Neagra au fostfinalizate recent, costul acestora ridicandu-se la 50 de milioanede dolari, suma suportata integral de catre ExxonMobil, partenerulPetrom pe acest proiect. Lucrarile de seismica 3D reprezinta primaparte a lucrarilor de explorare incepute de Petrom alaturi deExxonMobil in Marea Neagra, rolul acestora fiind de a realiza o"radiografie" a adancurilor marii in vederea identificariiulterioare a potentialelor rezerve de hidrocarburi.

"In 2010 vom analiza rezultatele lucrarilor de seismica 3D si vapot spune ca Exxon se implica in astfel de proiecte doar dacaexista "pesti mari" - (rezerve semnificative de hidrocarburi -n.r.). Costul acestor lucrari a fost de 50 de milioane de dolari siau fost suportate in intregime de ExxonMobil. In 2011-2012, dacarezultate vor fi bune, vom sapa prima sonda", a mai precizatreprezentantul OMV, actionarul majoritar al Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO