ZF 24

Papalekas vrea să cumpere cu 43 mil. euro sediul UniCredit

UniCredit HQ generează venituri anuale de 3,9 milioane de euro. Foto Răzvan Lupică

UniCredit HQ generează venituri anuale de 3,9 milioane de euro. Foto Răzvan Lupică

Autor: Cristi Moga

26.03.2014, 00:07 2134

Grecul Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori din piaţa imobiliară în ultimii ani, vrea să cumpere de la omul de afaceri Raul Doicescu, proprietarul firmei de construcţii Bog’Art, clădirea de birouri UniCredit HQ din zona Piaţa Presei, în care banca UniCredit Ţiriac şi-a sta­bilit sediul în vara anului 2012.

Papalekas, care anul trecut a creat compania de investiţii Global­worth pe care a listat-o pe bursa de la Lon­dra, încearcă să atragă noi bani

prin­tr-o emisiune de ac­ţiuni cu o valoare de până la 135 mil. euro, bani

care ar urma să fie folosiţi şi pentru aceas­tă achiziţie al cărei cost se ridică la 43 mil. euro. UniCredit HQ, clădire cu 14 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 14.000 mp, generează venituri anuale de 3,9 mil. euro, astfel că ran­damentul investiţiei ar fi de 9%/an.

Papalekas, care în ultimii ani a mai cumpărat To­wer Center, Cathe­dral Plaza sau City Mall, are o listă cu zece ţinte de investiţii pentru care ar fi dispus să plătească 120 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO