ZF 24

Paulson: Ritmul actual de crestere a economiei americane este sustenabil

13.08.2006, 14:39 11

Cresterea economiei americane s-a incetinit in trimestrul al doilea la un nivel sustenabil, dupa ritmurile ridicate cosemnate in primul trimestru al acestui an si in anii anteriori, a declarat secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Henry Paulson, citat de Reuters.
Expansiunea economiei SUA a fost de 2,5% in trimestrul al doilea, in scadere fata de nivelul de 5,6% consemnat in primele trei luni ale anului.
Incetinirea cresterii economice si o serie de alti indicatori, precum reducerea ritmului de creare a locurilor de munca, au determinat mentinerea de catre Rezerva Federala a nivelului de 5,25% pentru rata dobanzii de referinta, dupa un numar de 17 majorari consecutive.
Totusi, datele publicate vineri 11 august indica un avans de 1,4% al vanzarilor de retail in luna iulie, peste estimarile analistilor, ceea ce ar putea indica o reluare a masurilor de scumpire a creditului. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO