ZF 24

Piata birourilor din Londra este cea mai putin riscanta din Europa

25.09.2006, 21:40 15

Piata imobiliara a birourilor din capitala Angliei este considerata, conform unor noi analize, cea mai putin riscanta din Europa, orasele germane ramanand in urma la acest capitol.
Studiul efectuat de HSH Nordbank, cu sediul in Hamburg, asupra pietelor de birouri din Europa, stabileste cotele de risc de pe piata birourilor din Europa, pe baza unor factori ca cererea de inchiriere, stocul disponibil pe piata si posbilitatea gasirii unor noi chiriasi.
El a fost efectuat in 16 zone de birouri din centrul mai multor orase din Europa de Vest. Gradul de risc porneste de la zero, cel mai mare factor de risc, pana 20, reprezentand riscul minim.
Cele mai bine cotate din acest punct de vedere sunt cartierele West End si City of London, care au obtinut cel mai bun punctaj pe perioada primului semestru din 2006, 11,5 ,respectiv 11,3 puncte, conform datelor furnizate de Immo von Homeyer, analist pe piata de imobiliare in cadrul HSH Nordbank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO