ZF 24

Piata de investment banking nu a mai fost dominata niciodata ca acum: 3 banci isi vor imparti industria dupa prabusirea creditului

10.12.2008, 22:23 13

Trei banci vor domina piata investitiilor bancare, Bank of America, JPMorgan Chase si Goldman Sachs, dupa ce prabusirea creditului a reconfigurat ierarhia in acest domeniu, potrivit unui studiu Greenwich Associates, citat de Bloomberg.

"Niciodata pana acum piata de investment banking nu a mai fost dominata in modul in care aceste trei institutii pot sa o faca", a declarat Jay Bennet, consultant la Greenwich Associates.

Peisajul din industria investitiilor bancare s-a schimbat odata cu prabusirea gigantilor Bear Stearns si Lehman Brothers, si cu reconvertirea grupurilor Goldman Sachs si Morgan Stanley in banci de retail. Bank of America a cumparat Merril Lynch si s-a catapultat in topul grupurilor de investitii, alaturi de JPMorgan Chase si Goldman Sachs, se precizeaza in raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO