ZF 24

Piaţa de servicii medicale dă semne de oboseală după creşterile puternice din ultimii ani, dar tot mai are forţa să treacă de 700 mil. euro în 2015

Piaţa de servicii medicale dă semne de oboseală după...

Autor: Ioana David

11.10.2013, 00:08 17
Piaţa privată de servicii medicale, aproape inexistentă în urmă cu zece ani, a ajuns la 521 de milioane de euro anul trecut şi se numără printre domeniile cu cea mai dinamică evoluţie din economie din ultimii ani.
 
Industria a crescut pe fondul inves­tiţiilor realizate, dar şi al nemulţu­mi­rilor vizavi de serviciile din mediul public, însă au apărut şi primele semnale care arată că avalanşa de proiecte s-a oprit.
 
Astfel, piaţa ar putea să crească cu 5,5% în 2012 şi să ajungă la un maximum de 17% în 2015, arată datele companiei de cercetare PMR Publications.
 
Compania de cercetare notează că se resimt în industrie condiţiile macroeco­nomice difi­cile, precum şi faptul că în ultimii ani au fost derulate multe investiţii, unele dintre acestea fiind „supradimen­sionate“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO