ZF 24

Piaţa de utilaje de construcţii a ajuns la 20% din valoarea din anii de boom: „Nu mai există motoare de susţinere a vânzărilor“

Piaţa de utilaje de construcţii a ajuns la 20% din...

Autor: Andreea Neferu

09.12.2013, 00:08 77
În lipsa unor proiecte de anvergură finanţate fie de stat, fie de investitorii privaţi, distribuitorii de utilaje de construcţii au vândut anul acesta mai puţin. Infrastructura a încetat să mai fie motorul principal de susţinere a pieţei, astfel că jucătorii din acest domeniu s-au reorientat către alte segmente unde pot găsi un debuşeu de creştere, aşa cum sunt agricultura sau energia, scrie revista BUSINESS CONSTRUCT.
 
Piaţa locală de utilaje noi de construcţii a pierdut o cincime din valoare anul acesta, la final de an urmând să se ridice la circa 50 de milioane de euro, echivalentul a circa 1.000 de unităţi, potrivit estimărilor companiei Bergerat Monnoyeur, parte a grupului francez Monnoyeur. Spre comparaţie, piaţa de profil atinsese un nivel de 250 de milioane de euro în perioada de boom 2007-2008.
 
„Piaţa locală de utilaje de construcţii a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2013 o scădere de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar pentru întreg anul anticipăm că ritmul de minus 20% se va menţine“, spune Liviu Neagu, directorul general al Bergerat Monnoyeur România şi Republica Moldova. Compania este distribuitorul în România al Caterpillar, unul dintre cei mai mari pro­ducători de utilaje de construcţii din lume. Anul trecut, Bergerat Monnoyeur România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 28,7 mil. euro, potrivit  site-ului Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO