ZF 24

Pogea: Analizam posibilitatea aplicarii unor deductibilitati pentru veniturile de pana la 1.000 lei/luna

08.10.2009, 16:15 17

Sindicatele, patronatele si ministrul interimar al Muncii,Gheorghe Pogea, s-au intalnit astazi la sediul ministerului pentrua discuta despre salariul minim pe economie.

In urma discutiilor, care vor continua si saptamana viitoare,patronatele au spus ca e posibil sa reduca pretentiile cu privirela salariul minim pana la 705 lei, cu conditia aplicarii unordeductibilitati pentru veniturile de pana in 1.000 lei.

"De exemplu, daca avem o persoana cu salariu de 850 lei,angajatorul poate majora salariul pana la 1.000 lei fara ca pentrudiferenta de 150 lei sa plateasca impozit pe venit. O astfel demasura va duce la o scadere a bugetului provenit din impozite, darva creste bnugetul de contributii", a zis Pogea.

Aceasta masura ar putea fi aplicata incepand cu primele saseluni ale anului viitor, urmand ca ulterior sa aiba loc discutii cuprivire la recalcularea lor, a completat ministrul interimar.

In Romania, exista in acest moment 2,5 milioane persoane care ausalarii sub 1.000 lei.

Pogea a mentionat ca orice crestere a salariului minim peeconomie trebuie facuta avandu-se in vedere ca rata de crestere aacestuia sa nu fie mai mare decat cea a fondului de salarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO