ZF 24

Povestea celei mai tinere miliardare din lume, care a renunţat la Stanford pentru a revoluţiona medicina

Povestea celei mai tinere miliardare din lume, care a...

Autor: ONE ONE

14.10.2014, 10:58 1452

Nu mai e un secret pentru nimeni că mulţi dintre cei mai bogaţi oameni ai timpurilor noastre au renunţat la studii pentru a-şi urma pasiunile. Mark Zuckerberg, Bill Gates sau Steve Jobs sunt doar câteva dintre aceştia. Într-un discurs ţinut la Stanford, Steve Jobs le spunea senin studenţilor: "I am honored to be with you today at your commencement from one of the finest universities in the world. I never graduated from college. Truth be told, this is the closest I've ever gotten to a college graduation..." În acest context, se pare că în unele cazuri (rare, desigur), abandonarea studiilor în favoarea unei pasiuni sau a unei idei se dovedeşte a fi reţeta succesului. Asta e ceea ce le recomandă şi miliardarul Peter Thiel tinerilor cărora le mai ţine prelegeri: să abandoneze şcoala şi să-şi urmeze pasiunile. Nu ştim dacă Elizabeth Holmes s-a numărat vreodată printre studenţii cu care interacţionează Thiel de obicei, însă numele ei a devenit recent sinonim cu sintagma "cea mai tânără femeie miliardar din lume", informează elitedaily.com.

Povestea ei nu e cu mult diferită faţă de a lui Zuckerberg, Gates sau Jobs. La 19 ani Holmes avea deja o carieră universitară promiţătoare. Era studentă la Stanford, una dintre cele mai prestigioase universităţi din Statele Unite. Însă după numai câteva luni şi-a dat seama că banii pe care îi investeşte în taxa plătită pentru a urma cursurile Stanford ar putea să-i direcţioneze către un proiect care să revoluţioneze sistemul de sănătate american. Astfel s-a născut compania Theranos, pe care Holmes a creat-o în 2003.

Tânăra s-a consultat atunci cu profesorul ei de inginerie chimică, care s-a arătat îngrijorat de planurile ei de-a abandona facultatea, în contextul în care rezultatele ei academice erau excepţionale. Când acesta a întrebat-o de ce vrea să renunţe la studii pentru a urma o fantasmă, Holmes i-a răspuns: "Vreau să creez un nou sistem, o nouă tehnologie, una care să vină în sprijinul umanităţii, indiferent de rasă, poziţie geografică, vârstă sau sex.". După acest răspuns, profesorul tinerei i-a dat "binecuvântarea" şi a sprijinit-o cu proiectul care se muta încet-încet din gândurile lui Holmes în lumea reală.

Citiţi articolul integral pe www.one.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO