ZF 24

Presedintele SocGen, Daniel Bouton, a demisionat

Seful Societe Generale, Daniel Bouton, demisioneaza
29.04.2009, 10:23 63

Presedintele consiliului de administratie al grupului bancar Societe Generale, Daniel Bouton, a carui reputatie a fost puternic afectata anul trecut de un scandal de tranzactionare la banca, a declarat miercuri ca va demisiona, ca urmare a criticilor vehemente care i-au fost aduse, scrie Financial Times.

"Am hotarat sa imi inchei mandatul pe data de 6 mai. Boardul director va alege un nou presedinte in aceeasi zi", a spus Bouton, intr-un comunicat.

Seful Societe Generale a suferit o puternica lovitura de imagine in luna ianuarie a anului 2008, cand a fost descoperita o frauda de 4,9 miliarde de euro produsa in urma unor tranzactii neautorizate de catre brokerul pe derivate Jerome Kerviel. Bouton, unul dintre cei mai influenti bancheri francezi, a fost nevoi sa renunte la functia de director executiv si a preluat functia de presedinte, care este mai mult de reprezentare decat de executie.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy l-a critica atunci dur pe seful SocGen pentru afacerea Kerviel, iar administratia prezidentiala a atacat banca luna trecuta din cauza salariilor ridicate acordate executivilor. In scrisoarea sa de demisie, Bouton a declarat ca a demisionat in urma criticilor publice repetate la care a fost supus. Societe Generale, a doua banca din Franta, a reusit sa depaseasca cu bine anul trecut scandalul tranzactiilor neautorizate si a pierderii inregistrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO