ZF 24

Pretendentul Opel, Magna, anunta pierderi peste asteptari pentru T2

07.08.2009, 16:36 20

Magna International, una din cele doua companii care negociaza cu General Motors pentru preluarea operatiunilor Opel, a raportat pentru trimestrul doi o pierdere neta de 205 milioane dolari, sau 1,83 dolari/actiune, comparativ cu un profit net de 227 milioane dolari sau 1,98 dolari/titlu, inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza Automotive News.

Ca urmare a declinului vanzarilor de masini la nivel global, vanzarile companiei au scazut cu 45% la 3,5 miliarde dolari.

Analistii intervievati de Reuters se asteptau ca pierderea companiei sa se limiteze la 1,07 dolari/actiune.

"A fost un trimestru dezamagitor, luand in considerare performanta inregistrata de alti producatori de componente in acest trimstru. Ne asteptam la o reactie negativa", a declarat analistul Rich Kwas, din cadrul Wachovia. "Stiam ca America de Nord va fi obiectul presiunilor ca urmare a expunerii companiei la evolutia Chrysler si GM, dar rezultatele au fost mult mai proaste decat ne asteptam".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO