ZF 24

Pretul caselor din Marea Britanie a scazut la nivelul anului 1992

01.07.2008, 10:49 22

Preturile caselor din Marea Britanie au scazut in luna iunie, fata de aceeasi luna a anului anterior, la cel mai scazut nivel din 1992 pana in prezent, conditiile impuse de banci ducand la scaderea tranzactiilor, conform unui raport al Nationwide Building Society, informeaza Bloomberg.

Pretul mediu al caselor a scazut cu 6,3% fata de aceeasi luna a anului anterior, fata de luna mai, scaderea fiind de 0,9%.

In luna mai, numarul de aprobari de imprumuturi ipotecare a cazut la cel mai scazut nivel din ultimii noua ani, in timp ce increderea consumatorilor a scazut la nivelul de acum 18 ani, toate acestea ducand la o incetinire a pietei imobiliare.

Bancile au oferit 42.000 de imprumuturi pentru achizitii de case in luna mai, fata de 57.000 de imprumuturi aprobate in luna aprilie, conform datelor Bancii Angliei. Indicele increderii consumatorilor a scazut la -34 in iunie, cel mai scazut nivel din 1990 pana in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO