ZF 24

Proiecte noi în energie: Un grup japonez promite o centrală de gaze de 150 mil. euro la Mureş

Proiecte noi în energie: Un grup japonez promite o...
17.06.2013, 18:33 852

Grupul japonez Marubeni, activ în sectoare precum energie, infrastructură sau resursele minerale, cu un business de peste 50 de miliarde de dolari şi mai bine de 4.000 de angajaţi, ar putea investi 150 de milioane de euro într-o centrală de producere a energiei la Mureş, proiectul urmând să aibă o capacitate de circa 250 de MW.

Investiţia ar putea fi realizată în urma unui memorandum de înţelegere cu Electrocentrale Bucureşti, companie de stat.

“Proiectul constă în realizarea unor instalaţii de turbine cu gaze cu pornire rapidă, amplasate în incinta fostei Centrale Termoelectrice Fântânele, dezafectată în prezent”, spun reprezentanţii departamentului pentru energie, entitată aflată în controlul ministrului delegate pentru Energie, Constantin Niţă. Chiar de anul trecut oficiali din Ministerul Economiei au menţionat acest proiect, însă abia acum s-a ajuns la o îneţelegere cu investitorul japonez.

Proiectul de la Fântânele nu este primul care le stârneşte atenţia celor de la Marubeni. Japonezii au mai fost interesaţi de realizarea unui grup nou de 500 de MW la Rovinari, licitaţia fiind câştigată în final de chinezii de la China Huadian Engineering, care au promis un proiect de un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO