ZF 24

"Provincialii" fac coada la spitalele din Bucuresti

22.11.2009, 16:25 107

Sectiile de vot speciale din Capitala, in special cele de laspitale, despre care erau mai libere de dimineata, au fost luate cuasalt de cetatenii care nu au domiciu stabil in Bucuresti, pefondul informatiilor alarmiste de "fraudare" a alegerilor. Dealtfel, glumele cu fraudarea si referirile la Ion Iliescu sunt celemai de intalnite intre tovarasii de suferinta la vot.

La spitalul Angelescu din Capitala, la pranz erau doar 6persoane la rand la vot si toata procedura a durat mai putin dejumatate de ora (asta daca punem la socoteala faptul ca a trebuitsa-mi fac si intrare in spital). La Caritas sau Coltea insalucrurile nu stateau atat de bine. Nimeni nu s-a speriat decuvantul Carantina, care aparea din 5 in 5 metri pe geamurile de laparter si multi votanti sanatosi s-au asezat la coada, ateptand inmedie o ora, o ora si jumatate.

Procedura de vot la alegeri si referendum este mult ingreunatala sectiile speciale de faptul ca fiecare alegator trebuie sa deadeclaratii pe propria raspundere ca nu va incerca sa fraudezealegerile, iar completarea uneia poate dura cateva minute, pentruca trebuie sa scrii seria si numarul de la buletin, CNP-ul, adresacompleta. In cazul unei persoane in varsta sau care nu stie sascrie, sarcina este preluata de unul dintre membrii biroului siastfel procedura se prelungeste. In fiecare din aceste sectiispeciale, sunt 2-3 cabine de vot, asa ca nu pot accede mai mult de4 persoane in sectie, iar membrii biroului nu au voie sa distribuiedeclaratii celor care asteapta, pana nu intra in sala.

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a reclamat faptul ca lasectiile de vot din spitale se incearca "ceva". "La sectiilespeciale din acest sector (aflate toate in spitale) voteaza detrei-patru ori mai multe persoane decat cele internate in spitale.Ne intrebam cum este posibil acest fapt?! Fata de cele de mai sus,va solicitam sa luati toate masurile legale ce se impun", a afirmatVanghelie intr-o reclamatie pe care trimis-o Biroului ElectoralCentral.

Nu am observat nicio miscare suspecta la Spitalul Angelescu,unde am votat la pranz, totusi nu am putut sa nu remarcpromptitudinea cu care un echipaj de politie a sosit la sediu dupace presedintele sectiei s-a plans ca una din observatoarederanjeaza votul, pentru ca vorbeste prea mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO