ZF 24

Reacţia lui Raed Arafat după cutremur: Sistemul RO-ALERT nu este menit să trimită alerte înainte de cutremur, ci ulterior

Reacţia lui Raed Arafat după cutremur: Sistemul...

Autor: Florin Zafiu

28.10.2018, 04:02 401

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, duminică dimineaţă, după cutremurul cu magnitudine de 5,8 din judeţul Buzău, că sistemul RO-ALERT nu este menit să transmită alerte înainte de cutremur, ci ulterior producerii seismului. 

"Încă de la început s-a explicat că sistemul RO-ALERT nu este menit să trimită alerte înainte de cutremur, ci ulterior", a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Şi reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au arătat că în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări anterior declanşării acestora.

"Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO