ZF 24

Regii farmaciilor au pierdut procesul cu Consiliul Concurenţei şi trebuie să plătească o amendă de 32 mil. lei

Autor: Ioana David

24.01.2013, 19:00 3187

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză Consiliului Concurenţei în dosarul insulinei, amendând distribuitorul de medicamente Mediplus cu suma de aproape 33 mil. lei, au declarat pentru ZF surse din piaţă.

După mai mulţi ani de procese, în care Mediplus, parte a celui mai mare grup din industria de medicamente A&D Pharma, a contestat amenda primită, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să distribuitorul trebuie să plătească, însă o sumă cu 16 milioane de lei mai mică decât cea aplicată iniţial (de 49 mil. lei), au mai spus sursele citate.

În 2008, Consiliul Concurentei a acordat una dintre cele mai mari amenzi din istoria sa, de aproape 23 mil. euro, pe piaţa medicamentelor, unui producător şi celor mai mari distribuitori, pentru că s-au înţeles cu privire la împărţirea portofoliului de produse pentru diabet. Consiliul Concurentei a acuzat la acea dată Mediplus, Relad Pharma, A&A Medical şi Eli Lilly că şi-au împărţit ilegal portofoliul de produse pentru diabet. Mediplus a primit cea mai mare amendă dintre aceste companii.

Mediplus este cel mai mare distribuitor local de medicamente, parte din A&D Pharma, companie controlată de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şi Michel Eid

 Până la ora transmiterii acestei ştiri reprezentanţii Consiliului Concurenţei nu au putut fi contactaţi, iar reprezentanţii Mediplus nu au făcut niciun comentariu.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO