ZF 24

Republicanii: Nu vom sustine planul lui Paulson

Republicanii: Nu vom sustine planul lui Paulson
26.09.2008, 12:27 13

Negocierile pentru planul de 700 miliarde dolari, de salvare a sistemului financiar, au stagnat dupa ce Partidul Republican a refuzat sa se alature administratiei Bush in sustinerea acestuia, informeaza Bloomberg.

Legislatorii urmeaza sa se intalneasca astazi in Washington dupa ce cativa dintre republicanii condusi de Eric Cantor au declarat ca nu vor sustine planul elaborat de seful Trezoreriei americane Henry Paulson.

"Ne aflam in momentul in care eram in prima zi a programului", a declarat ieri noapte Bob Corker, senator din cadrul Partidului Republican, dupa intalnirea avuta de Paulson cu legislatorii.

Investitorii, nelinistiti de evolutia negocierilor par sa nu mai indrazneasca sa cumpere actiuni, indicele futeres S&P 500 scazand cu 1,3%.

Evolutia de pe pietele europene este de asemenea negativa. Indicele pan-european Dow Jones Stoxx 600 a cazut cu 1,7% la 266,37 puncte.

La nivel national, indicele britanic FTSE 100 a cazut cu 1,8%, in timp ce indicele german DAX 30 a scazut cu 1,4%, iar cel francez CAC-40 a coborat cu 1,8%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO