ZF 24

Românii de la Utok lansează Dorel şi Explorer, o serie de smartphone-uri rezistente la şocuri, praf şi apă

Românii de la Utok lansează Dorel şi Explorer, o serie...

Autor: Adrian Seceleanu

13.01.2015, 14:24 4200

Skin Media, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de distribuţie IT&C, care a intrat la finele anului 2013 pe segmentul de smartphone-uri şi tablete sub brandul propriu UTOK, a lansat o nouă categorie de telefoane, rezistente la şocuri mecanice, praf şi apă (certificate IP67) , care vor fi disponibile din luna februarie la un preţ de 600 de lei.

Cele două smartphone-uri noi, care au o carcasă cauciucată care le face rezistente la praf şi scufundarea în apă timp de o jumătate de oră, au drept ţintă utilizatorii care au nevoie de un telefon capabil să reziste la condiţiile dure de pe un şantier sau dintr-o expediţie pe munte, conform companiei.

Fiecare dintre cele două smartphone-uri este echipat cu un procesor Dual Core, cu frecvenţa de 1,2 GHz, un ecran IPS de 3,5 inch, memorie internă de 4GB, cu posibilitatea extinderii acesteia prin intermediul unui card microSD de până la 32 GB, cameră foto de 2 megapixeli, conectivitate WiFi, 3G, Bluetooth, modul GPS, baterie cu capacitate de 2000 mAh şi sistem de operare Android 4.4 KitKat.

Numele unuia dintre smartphone-uri este … Dorel, cel mai probabil o referire la personajul cu acelaşi nume dintr-o serie celebră de reclame realizată în urmă cu zece ani de compania NextCap pentru coniacul Unirea, în care apare un grup de meseriaşi.

Cel mai probabil Utok a intenţionat să creeze o legătură între telefon şi unul dintre segmentele ţintă de clienţi - reprezentat de grupul de instalatori din care face parte Dorel şi nu direct cu personajul din reclame. În seria respectivă de spoturi Dorel este un instalator naiv care este mai mereu ţinta glumelor grupului de meseriaşi alături de care lucrează. Seria de reclame pentru coniacul Unirea a câştigat mai multe premii ale industriei de advertising. Unele replici din spoturi au rămas în folclorul urban, printre ele numărându-se “Dorele, ne mişcăm şi noi mai cu talent?”, iar numele “Dorel” este adesea utilizat pentru a descrie un meseriaş care creează probleme, fie pentru că are ghinion fie pentru că nu are pregătirea necesară.

Cel de-al doilea smartphone anunţat de Utok poartă numele Explorer.

Cele două smartphone-uri au o configuraţie tehnică identică, diferenţa dintre ele fiind doar la nivel de interfaţă a sistemului de operare şi al culorilor pentru carcasă, conform go4it.ro. Cu o memorie de doar 512MB şi un chipset MediaTek 6572 (CPU dual-core la 1.2GHz), smartphone-urile nu vor fi prea rapide cu versiunea Android 4.4, însă acumulatorul de 2000mAh oferă perspectiva unei autonomii peste medie, conform aceleiaşi surse.

Skin Media este o companie controlată de familia de antreprenori locali Perian şi a avut în 2013 afaceri de 43 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO