ZF 24

Romanii – nespalatii Europei de Sud-Est

05.06.2009, 10:30 34

Romania s-a plasat in 2008 pe penultimul loc (12) intr-un studiu realizat in 13 tari din Europa de Sud-Est, in functie de cati bani sunt cheltuiti anual pe produse cosmetice si de ingrijire personala, scrie Gandul.

Din studiu a rezultat ca media in Romania este de 17 euro pe an cap de locuitor (atat femei, cat si barbati) alocati produselor cosmetice. Adica de aproape sase ori mai putin decat slovacii, care ocupa prima pozitie, cu un buget de 94 de euro, potrivit unor date furnizate de compania L’Oreal.

In total, romanii au scos anul trecut 500 de milioane de euro din buzunar pentru produsele cosmetice. Ungurii, rusii, sarbii, bulgarii si ucrainenii cheltuie de departe mai mult decat romanii.

Doar turcii acorda mai putina atentie produselor cosmetice decat romanii: 13 euro pe an pe cap de locuitor. Detalii despre cat consuma romanii pentru cosmetice cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO