ZF 24

Romtelecom a angajat KPMG să-i evalueze portofoliul imobiliar de aproape 2 mil. mp

Imobilul, în cadrul căruia un operator medical intenţiona să amenajeze un spital privat, este scos la vânzare pentru un preţ de 4,5 milioane de euro

Imobilul, în cadrul căruia un operator medical intenţiona să amenajeze un spital privat, este scos la vânzare pentru un preţ de 4,5 milioane de euro

Autor: Cristi Moga, Adrian Seceleanu

02.04.2014, 00:06 339
Romtelecom, cel mai mare furnizor de telefonie fixă şi al doilea operator de servicii TV şi internet fix, controlat in­direct de gigantul german Deut­sche Telekom, a desemnat firma de con­sul­tan­ţă şi audit KPMG să îi evalueze por­to­fo­liul imobiliar din întreaga ţară, for­mat din te­re­nuri, clădiri şi spaţii comer­ciale cu o supra­faţă de aproape 2 mil. mp.

Compania, în cadrul căreia statul mai de­ţine o participaţie de 46% şi pe care inten­ţio­nează să o vândă, a organizat - potrivit da­telor ZF - o li­ci­taţie destul de restrân­să pen­tru selectarea unui con­sul­tant care să eva­­lueze şi să găsească cea mai bună uti­li­zare pentru sutele de proprietăţi moştenite din vechea reţea a Romtelecom.

Imobilele sunt răspândite în întreaga ţară, din localităţi precum Vaşcău (Bihor), Băbeni (Vâlcea) sau Măcin (Tulcea), până în centrul Bucureştiului, iar variantele de va­lo­rificare includ vânzarea, închirierea sau operaţiuni de tipul sale and leaseback.

În prezent, potrivit estimărilor ZF, Rom­telecom se află printre cei mai mari cinci proprietari de active imobiliare din Ro­mânia, acestea fiind administrate de firmele Coldwell Banker Affiliates of Romania şi Romprest.

Reprezentanţii KPMG, ai Romtelecom şi ai Ministerului Societăţii Informaţionale (MSI) nu au oferit până la închiderea ediţiei niciun comentariu cu privire la detaliile acestui contract.

Unul dintre cele mai importante active din portofoliul Romtelecom este o clădire cu o suprafaţă desfăşurată de peste 8.000 de metri pătraţi, situată la intersecţia dintre şoseaua Ştefan cel Mare şi calea Floreasca, vizavi de spitalul de urgenţă Floreasca.

Imobilul, în cadrul căruia un operator me­di­cal intenţiona să amena­jeze un spital privat, este scos la vânzare pentru un preţ de 4,5 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO