ZF 24

Rosneft imprumuta 22 mld. dolari pentru achizitia unor active Iukos

20.03.2007, 11:44 17

Rosneft a mandatat opt banci occidentale pentru obtinerea unui credit in valoare de 22 de miliarde de dolari (16,5 miliarde de euro) destinat finantarii achizitiei activelor companiei Iukos, aflata in faliment, a anuntat grupul de stat, confirmand relatarile anterioare ale presei, transmite Reuters.

Rosneft va contracta imprumutul in doua transe, de noua miliarde de dolari, respectiv 13 miliarde de dolari, cu o perioada de maturitate de 12 luni, respectiv 18 luni.

Grupul imprumuta noua miliarde de dolari pentru a finanta preluarea participatiei detinute de Iukos la Rosneft, care va fi licitata la 27 martie. Pachetul de actiuni are un pret de pornire de 7,47 miliarde de dolari, in conditiile unei valori de piata de 8,86 miliarde de dolari.
Diferenta de 13 miliarde de dolari va fi utilizata pentru depunerea unor oferte de achizitie a altor active Iukos, inclusiv cinci rafinarii importante, cu o productie anuala de peste 400.000 de barili pe zi. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO