ZF 24

Salariile mari ale directorilor compromit apelul UE la moderarea cresterilor salariale

13.11.2007, 15:21 13

Discrepantele mari intre remuneratiile directorilor generali si cele ale angajatilor cu functii inferioare submineaza apelul grupului ministrilor Finantelor din zona euro privind temperarea majorarilor salariale, a declarat presedintele formatiunii, Jean-Claude Juncker.

Beneficiile asociate profiturilor inregistrate de companii ar trebui impartite mai echitabil intre cei care au participat la obtinerea lor, a mai spus Juncker, in acelasi timp si premierul si ministrul Finantelor din Luxemburg, transmite Reuters.

"Am discutat problema diferentelor enorme intre evolutiile salariilor in cazul sefilor si al fortei de munca in general", a afirmat Juncker, dupa reuniunea ministrilor Finantelor din cele 13 state care utilizeaza moneda euro.

Prin urmare, Juncker noteaza necesitatea implementarii unor mecanisme noi pentru alocarea echitabila a castigurilor. Oficialul european nu a furnizat insa detalii in acest sens.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO