ZF 24

Schimbări majore în piaţa imobiliară: S-a terminat cu cele mai ieftine finisaje? "Dezvoltatorii caută acum să arate proiectul fix cum şi-au dorit"

ZF Tendinte în Piata Rezidentială 2024.Tatiana Popescu, Managing Director, Quadra Casa

Schimbări majore în piaţa imobiliară: S-a terminat cu...

Autor: Roxana Rosu

21.04.2024, 18:47 3735

În trecut, contractorul primea de la dezvoltator un caiet de sarcini cu finisaje aleatorii şi alegea cel mai ieftin material, dar acum dezvoltatorii mari impun finisajele, brandurile şi tin cu dintii ca proiectul să arate cum şi-au dorit, a declarat Tatiana Popescu, Managing Director, Quadra Casa.

Fiecare dezvoltator are o amprentă, o imagine. Majoritatea clientilor sunt multumiti de finisajele alese de dezvoltator. Cei care cumpără penthouse-uri sau vile vor să aibă optiuni şi să poată alege. Noi lucrăm doar cu fabrici certificate pe sustenabilitate”.

Quadra Casa implementează un nou concept la noile proiecte, prin care vrea să livreze băi gata amenajate, care trebuie doar conectate.

”Vrem să luăm bătaia de cap cu băile de pe capul dezvoltatorilor, aducem baia gata făcută şi ei doar o conectează la tevi. Avem o idee de buget, de dimeniusni, lucrăm la pret/mp pentru a ne putea incadra în bugetul dezvoltatorilor”.

Ce a mai declarat Tatiana Popescu:

  • Bucureştiul este unul dintre cele mai verzi oraşe din Europa, unul dintre cele mai sigure şi sper să rămână aşa.
  • La persoane fizice propunem conceptul de lux permisibil.  
  • La finisaje, este important şi interiorul, dar şi fatada. La fel, la băi e important şi cum arată baie secundară, pentru musafiri.
  • Dezvoltatorii mari vin şi aleg materialele, finisajele, sunt proiecte foarte frumoase.. Sunt şi dezvoltatori care se ocupă singuri, au conceptul lor. Dezvoltatorii mici nu au architect, nu ştiu ce să facă într=o baie, să monteze.
  • E un trend acum pe refacerea bailor din proiecte mai vechi, unde se fac renovări masive.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO