ZF 24

Sectorul construcţiilor a scăzut cu 3% din PIB în criză

Sectorul construcţiilor a scăzut cu 3% din PIB în criză

Autor: Andreea Neferu

21.03.2014, 00:08 267

Piaţa construcţiilor, un sector de 8-9 miliarde de euro anual, care ar fi trebuit să imprime pe timp de criză o creştere economiei româneşti, a ajuns să aibă o contribuţie în PIB de doar 7,9% anul trecut.

În perioada de boom construcţiile aveau o pondere de 11% în PIB şi contribuiau cu o treime din creşterea economică de la acea vreme, care ajungea la peste 7%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică.

„O ţară normală, cu o economie sănătoasă, ar trebui să aibă o contribuţie a sectorului construcţiilor în PIB de 12-15%“, spune Adriana Iftime, vicepreşedinte al Patronatului Societăţilor din Construcţii şi director executiv al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii.

În ciuda faptului că România a înregistrat anul trecut creştere economică de 3,5%, industria construcţiilor nu a avut niciun aport la acest avans al PIB-ului, care în schimb a fost susţinut de agricultură şi exporturi.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO