ZF 24

Şefa Yahoo!, în Vogue: Sunt „geeky“, timidă şi îmi place să programez

Şefa Yahoo!, în Vogue: Sunt „geeky“, timidă şi...

Autor: Adrian Seceleanu, Cătălina Butan

18.08.2013, 20:38 4560

Cea mai prestigioasă revistă de modă din lume, Vogue, i-a dedicat un story de 3.000 de cuvinte în noul număr Marissei Mayer, directorul executiv al gigantului online Yahoo!, în care ea povesteşte despre cum este să fii mamă şi să conduci revitalizarea a ceea ce părea anul trecut un gigant muribund al industriei online.

Pictorialul care însoţeşte articolul din Vogue o prezintă pe Mayer în ipostaze care arată că ea ar fi putut fi oricând un fotomodel de succes, comentează Business Insider.

Alimentând fascinaţia din jurul fulminantei sale ascensiuni din ultimii 14 ani până în vârful Yahoo!, Mayer a spus despre ea că este „timidă“ („Trebuie să mă disciplinez, aş vrea să plec imediat de la orice petrecere, chiar dacă este la mine acasă. Îmi ordon: nu poţi pleca până la ora x“) şi „naivă“. „Nu am avut ca obiectiv să ajung numărul unu la una dintre cele mai mari companii de tehnologie“, insistă ea. „Sunt geeky (pasionată de tehnologie - n. red.), timidă şi îmi place să programez“.

Mayer, unul dintre primii 20 de angajaţ ai Google, a părăsit anul trecut motorul de căutare pentru a încerca să oprească declinul Yahoo!. Care este planul ei de viitor pentru companie? Ne vom concentra pe „obiceiurile zilnice“ ale utilizatorilor şi vom ţine cont de migraţia spre echipamentele mobile, răspunde ea. „Închide ochii şi ascultă lista“, i-a spus ea jurnalistului de la Vogue, recitând apoi: „E-mail, hărţi, vreme, ştiri, cotaţii acţiuni, partajarea fotografiilor, comunicare în grup, rezultate din sport, jocuri. Ai ascultat ce fac oamenii pe telefoanele lor mobile. Şi pare că este o listă cu ceea ce face şi Yahoo!“.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO