ZF 24

Şeful Orange către preşedintele ANCOM: Daţi-ne spaţiu să investim; vrem reglementări echilibrate între operatorii de mobil şi fix

Şeful Orange către preşedintele ANCOM: Daţi-ne...

Autor: Adrian Seceleanu

17.11.2015, 10:41 1452

Autoritatea naţională de reglementare în comunicaţii (ANCOM) trebuie să le ofere operatorilor de comunicaţii “spaţiul” necesar pentru a putea continua investiţiile în reţele prin reglementări “echilibrate”, “transparente” şi “predictibile” a declarat Jean Francois Fallacher, CEO al Orange România în cadrul unei conferinţe organizate de ANCOM privind perspectivele pieţei locale de profil.

“Ce aşteptăm de la ANCOM, organizaţia reglementatorilor europeni (BEREC) şi autorităţile europene? Daţi-ne spaţiu să investim”, a spus Fallacher.

“Vrem în primul rând predictabilitate, suntem dintr-o industrie cu investiţii mari, nimic nu e mai rău în business decât să ai o surpriză. Transparenţa este de asemenea foarte importantă pentru că serviciile de telecom devin tot mai complexe, nu sunt evidente pentru consumatori, aveţi un rol de a face lucrurile mai transparente.”

Şeful Orange România a atacat şi unul dintre cele mai fierbinte subiecte de pe piaţa locală de telecom, reglementarea accesului la reţelele marilor proprietari de reţele de internet fix de pe piaţă.

“Ne aşteptăm să avem un teren egal pentru competiţie, ne aşteptăm să avem un reglementator care să le permită operatorilor să concureze la fel. Vrem aceleaşi reglementări şi pe fix şi pe mobil”.

Fallacher a susţinut în cadrul intervenţiei că ANCOM ar trebui să oblige marii proprietari de reţele fixe de net să ofere acces la infrastructura lor pentru a stimula competiţia. El a declarat că acest lucru ar trebuie să se întâmple în condiţiile în care unul dintre operatorii de reţele fixe “are o cotă de piaţă de 75% în zonele în care are reţea” - o aluzie destul de transparentă la compania de cablu RCS&RDS.

“Nu se poate spune nici că piaţa de internet fix din România este competitivă când rata de penetrare nu este la nivelul UE”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO