ZF 24

Seful securitatii de la Forumul Economic Mondial de la Davos a fost gasit mort

27.01.2010, 10:45 124

Seful securitatii Forumului Economic Mondial de la Davos, MarkusReinhart (61 ani), a fost gasit mort in camera sa de hotel cu o ziinainte de inceperea intalnirii anuale a celor mai importantioameni din business si politica de la nivel mondial, potrivitoficialilor cantonului elvetial Grison. Autoritatile au spus capolitistul este posibil sa se fi sinucis, insa pentru momentcauzele mortii nu sunt certe.

Un purtator de cuvant al guvernului a spus ca Reinhart, care din1984 ocupa functia de sef al politiei cantonale din Grison, va fiinlocuit de secundul sau, Marcel Suter, care va fi insarcinat cusecuritatea la Forumul Economic de la Davos. El a asigurat ca nuexista nici o problema de securitate.

Procurorul sef al cantonului a spus ca a inceput sa investighezecauzele mortii lui Reinhart pentru a se stabili daca este vorba desinucidere sau de omor.
Securitatea a fost o problema extrem de importanta la Davos inultimii ani, deoarece intalnirea a atras o serie de activistiantiglobalizare. Guvernul elvetian poate mobiliza in cel mai raucaz 5.000 de trupe armate pentru protejarea Davos.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO