ZF 24

Statul Alaska ar putea actiona in instanta BP pentru oprirea productiei la Prudhoe Bay

20.08.2006, 16:29 14

Statul Alaska ia in considerare posibilitatea de a lansa o actiune legala impotriva acestor companii, pentru a recupera veniturile pierdute dupa ce BP a oprit partial lucrarile de exploatare a campului petrolier, transmite Reuters.
Avocatul statului Alaska a solicitat companiei petroliere BP si partenerilor acesteia care au administrat lucrarile de exploatare a zacamantului petrolier Prudhoe Bay sa prezinte documentele privind masurile implementate pentru rezolvarea problemei coroziunii unei conducte.
"Dupa incheierea investigatiilor se vor lua masurile legale corespunzatoare cu scopul de a proteja interesele statului Alaska", a declarat avocatul statului, David Marquez, in cadrul unei audieri la Anchorage.
Saptamana aceasta, grupul BP a fost actionat in instanta de un actionar pentru ca nu a luat toate masurile pentru remedierea coroziunii conductei de la Prudhoe Bay-Alaska, in pofida faptului ca defectiunile au fost constatate in urma cu mai multi ani. Mediafax




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO