ZF 24

Ştiri pe scurt din business internaţional

Autor: Vlad Popescu

30.06.2013, 21:16 61

Barclays vrea să mute până în anul 2015 aproximativ 4.000 de locuri de muncă în afara Marii Britanii, către zone unde costurile sunt mai reduse, pentu a economsi 250 milioane lire steline, a declaat un executv al grupului britanic, scrie Bloomberg. Banca a transferat deja 2.000 de posturi în perioada 2011-2012, principalele zone afectate fiind administraţia şi departamentul IT, potrivit unei prezentări a lui Eric Bommensath, director general al diviziei de corporate şi investment banking. El nu a precizat unde sunt transferate locurile de muncă. „Vom avea o prezenţă mai ridicată offshore, cât şi prin outsourcing, ceea ce ne aduce în linie cu alte bănci. A avea mai puţini angajaţi în locaţii cu costuri ridicate ne va ajuta să gestionăm capacitatea suplimentară de spaţii de birouri, generând noi economii“, a afirmat executivul Barclays, a treia bancă britanică după captalizare.

Banca centrală a Spaniei a cerut instituţiilor de credit să limiteze distribuirea de dividende, din cauza situaţiei economice incerte din Spania şi din zona euro, în încercarea de a consolida încrederea în sectorul bancar, scrie The Wall Street Journal. Banca centrală a transmis o scrisoare asociaţiilor bancare din Spania, recomandând ca dividendele distribuite acţionarilor în numerar să nu depăşească 25% din profitul net. Măsura nu este obligatorie, ci are rolul de îndrumare, însă băncile din Spania respectă de obicei recomandările instituţiei de supraveghere.

Fiat va deveni cel mai mare acţionar al influentului ziar italian Corriere della Sera, cu o participaţie de 20% la compania-mamă RCS Mediagroup, care va finaliza săptămâna viitoare o majorare de capital de 400 milioane euro, în contextul veniturilor şi profitului în scădere, scrie Financial Times. Producătorul auto de la Torino îşi va dubla participaţia la RCS Mediagroup la 20% după încheierea majorării de capital, a anunţat Fiat. Tranzacţia va întări zvonurile că preşedintele Fiat, John Elkann, încearcă să încurajeze consolidarea sectorului media din Italia. Elkann (37 de ani), moştenitorul familiei Agnelli, este cunoscut drept un pasionat al afacerilor în media. Fiat controlează şi La Stampa, un alt ziar de largă circulaţie în Italia. John Elkann, nepotul lui Gianni Agnelli, este membru în boardul The Economist.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 01.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO