ZF 24

Studiu: Doar 3 din 10 români sunt mulţumiţi în totalitate de locuinţa recent achiziţionată

Studiu: Doar 3 din 10 români sunt mulţumiţi în...

Autor: Departamentul Economic

09.06.2016, 11:32 885

"Faţă de media Europei, în România noii proprietari de locuinţe sunt în special tineri, programul guvernamental Prima Casă având o contribuţie semnificativă în acest sens. Totuşi, nu toţi sunt pe deplin mulţumiţi de alegerea făcută, majoritatea optând pentru o locuinţă în ansamblurile rezidenţiale noi dezvoltate în zone mai îndepărtate de centrul oraşului, doar pentru a se încadra în bugetul de care dispun", a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte durata procesului de achiziţionare a locuinţei, românii se situează la acelaşi nivel cu restul europenilor, dedicând căutărilor o perioadă de aproximativ două luni, timp în care vizionează în medie şapte apartamente sau case.

Potrivit unei analize realizată la nivel european, 80% dintre proaspeţii proprietari de apartamente şi case consideră că au luat decizia cea mai bună. În clasamentul pe ţări, rezultatele studiului arată că pe primele 5 locuri se situează Austria, Elveţia, Suedia, Olanda şi Marea Britanie, state în care majoritatea celor care au cumpărat recent o locuinţă se declară mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de alegerea făcută.

În top urmează proaspeţii proprietari din Finlanda, Portugalia, Germania, Slovacia şi Turcia, care s-au declarat mulţumiţi de noua locuinţă în proporţie de 34 % – 41%.

Ultimele ţări clasate în topul realizat de RE/MAX sunt Grecia, Cehia, Italia, Polonia, Franţa şi Spania, ai căror cetăţeni s-au declarat mulţumiţi doar în proporţie de 30%-32%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO