ZF 24

Sucu: Pretul mobilei va creste in urmatorii 7 ani cu 5-7% pe an

Sucu: Pretul mobilei va creste in urmatorii 7 ani cu 5-7% pe an
06.08.2007, 12:50 20

Pretul mobilei in Romania va creste anual, in urmatorii sapte ani, cu 5-7%, urmand sa se alinieze la media europeana, fata de care in prezent mobila din Romania este de doua ori mai ieftina, a declarat, proprietarul grupului Mobexpert, Dan Sucu.
"Potrivit unui studiu al Eurostat, mobila din Romania este cea mai ieftina din Europa, mai ieftina decat in Bulgaria, Ungaria sau Cehia. Dupa aderarea la Uniunea Europeana, preturile vor tinde sa se alinieze la aceeasi valoare, si din acest motiv estimez o majorare a pretului mobilei", a afirmat Sucu.
Pe de alta parte, un alt factor care va determina cresterea preturilor este majorarea costurilor de productie.
"In momentul de fata, toate cheltuielile de productie a mobilei sunt in crestere exploziva. S-a scumpit atat manopera, cat si materia prima", a adaugat proprietarul Mobexpert.
Dan Sucu a precizat ca, in prezent, piata interna este cea care aduce profituri producatorilor de mobila, pentru ca deprecierea euro in raport cu leul a facut ca exporturile sa devina neprofitabile.
Mobexpert, care are in prezent cinci hypermarket-uri in Romania si unul in Bulgaria, si-a propus ca pana in anul 2011 sa deschida alte 20 de magazine de mare suprafata in tara, la care se vor adauga alte cinci in strainatate.
Investitiile in aceste proiecte sunt estimate la 48 - 50 de milioane de euro.
Potrivit lui Sucu, afacerile companiei vor creste in acest an cu 15%, la 162-163 de milioane de euro, tinand cont ca grupul nu mai cuprinde si divizia de produse de mobila de lux, Class, pe care omul de afaceri a cedat-o la sfarsitul anului trecut fostei sale sotii, Camelia Sucu, in cadrul procesului de divort. Mobexpert a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 150 de milioane de euro, in crestere cu 7%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO