ZF 24

Surpriză: Violeta Luca lasă funcţia de director executiv al eMag pentru a fi şef pe strategie la Microsoft România

Surpriză: Violeta Luca lasă funcţia de director...

Autor: Adrian Seceleanu

05.06.2015, 20:20 1707

Violeta Luca, unul dintre cei mai cunoscuţi manageri din industria locală de retail, şi-a părăsit în mod surprinzător, după mai puţin de doi ani, poziţia de vicepreşedinte şi director executiv al eMag - cel mai mare magazin online din regiune, pentru a prelua funcţia nou creată de director de strategie ("Head of business strategy") în cadrul filialei locale a Microsoft.

"Microsoft anunţă numirea Violetei Luca în funcţia de Head of Business Strategy. Violeta se alătură echipei de management a Microsoft România în funcţia nou creată pentru a conduce şi coordona strategia locală de transformare a companiei", conform unui anunţ al Microsoft.

Luca a preluat funcţia de vicepreşedinte şi director executiv al eMag în februarie 2014, după ce a lucrat trei ani în cadrul Flanco, retailerul electro IT deţinut de Iulian Stanciu, care este şi director general şi acţionar minoritar al eMag.

eMag nu a anunţat până în prezent numirea unui succesor pentru Violeta Luca.

Fostul director executiv al eMag a declarat despre mutare: " Pentru mine, faptul că mă alătur echipei Microsoft - una dintre cele mai importante forţe la nivel global în tehnologie şi în acelaşi timp o organizaţie cu adevărat inovatoare - într-o poziţie creată special în România, e şi o onoare, şi o mare responsabilitate. Rolul meu în echipa Microsoft România valorifică excelent experienţa mea de management şi îmi dă posibilitatea să pun în valoare capacitatea acestei companii de a crea valoare pentru toţi partenerii săi.” 

Kostas Loukas, General Manager, Microsoft România a declarat:  “Suntem onoraţi să primim în echipa noastră români pasionaţi de tehnologie, motivaţi să ni se alăture în demersul nostru transformaţional. Suntem încântaţi de venirea Violetei, un profesionist foarte valoros şi respectat în industria IT din România şi nu numai. Aştept cu interes integrarea Violetei în echipa de management din România, cât şi în echipa regională extinsă din Centrul şi Estul Europei.”

Subsidiara producătorului american de software este implicată într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare de corupţie instrumentate de DNA, privind achiziţia de către statul român a licenţelor de soft pentru mediul guvernamental, caz în care sunt cercetaţi mai mulţi foşti miniştri. De la izucnirea scandalului, directorul general Kostas Loukas a avut puţine apariţii publice în cadrul cărora a evitat să abordeze rolul companiei în acest dosar.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO