ZF 24

TeraPlast a ajustat cheltuieli şi a renegociat contracte pentru a depăşi criza coronavirusului. Estimăm, pentru anul curent, rezultate similare cu cele din 2019, cu o profitabilitate îmbunătăţită

TeraPlast are o capitalizare de 404 mil. lei şi un număr mediu de 478 de angajaţi anul trecut

TeraPlast are o capitalizare de 404 mil. lei şi un număr mediu de 478 de angajaţi anul trecut

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.06.2020, 17:30 153

 Grupul TeraPlast a avut în 2019 o cifră de afaceri consolidată de 973 mil. lei, în creştere cu 21% faţă de anul precedent. ♦ Profitul de 42 mil. lei a fost aproape dublu faţă de 2018. ♦ Grupul are 1.265 de angajaţi cumulat.

Grupul TeraPlast, care produce ma­teriale de construcţii, şi-a renegociat con­trac­tele cu partenerii pentru a depăşi difi­cul­tăţile aduse de pandemie şi a regândit cheltuielile de funcţionare.

„Costurile fixe sunt ajustate la volumele de business existente. Contractele cu fur­nizorii şi cele de chirie au fost rene­gociate şi au fost întărite procedurile de credit pentru a minimiza riscul de neîncasare. Totodată, costurile fixe au fost ajustate pentru a reduce impactul asupra profitabilităţii în scenariile de descreştere a vânzărilor“, spun reprezentanţii Tera­Plast într-un răspuns în vederea realizării anu­arului ZF Cei mai mari jucători din economie – ediţia 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO