ZF 24

Toepfer a ajuns la exporturi de grâu de 70 de milioane de euro în Egipt

Toepfer a ajuns la exporturi de grâu de 70 de milioane...

Autor: Gabriel Razi

09.09.2013, 00:06 334
Alfred C. Toepfer, trader de materii prime agricole cu afaceri în România de 424 de milioane de euro anul trecut, a câştigat un contract pentru a livra 60.000 de tone de grâu românesc în Egipt în perioada 1-10 no­iem­brie.
 
Aceasta este a şasea licitaţie câştigată de la începutul sezonului, adică în ultimele trei luni, de traderul cu sediul central la Hamburg, ceea ce înseamnă că în acest interval compania şi-a asigurat contracte pentru 360.000 de tone de grâu, echivalând cu încasări viitoare de circa 70 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.
 
„Achiziţia de grâu din data de 6 sep­tembrie are următoarea structură: 60.000 de tone de grâu românesc de la Toepfer la preţul de 251 dolari/tonă (190 euro/tonă la cursul de ieri - n.red.)“, se arată în anunţul achizitorului de stat din Cairo.
 
În ultimele luni, traderul deţinut de americanii de la ADM a reuşit să mai câştige alte cinci licitaţii similare, fiind traderul local cu cele mai multe „victorii“ pe piaţa egipteană în acest sezon. Marfa urmează să fie livrată egiptenilor în intervalul august-noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO