ZF 24

Top 100 cele mai valoroase companii include nouă bănci şi doi asigurători cu o valoare de 5,5 miliarde de euro

Top 100 cele mai valoroase companii include nouă bănci...

Autor: Ciprian Botea

04.12.2013, 00:05 349
Nouă bănci şi două companii de asigurări, evaluate împreună la 5,5 miliarde de euro, au intrat în ediţia de anul acesta a clasamentului celor mai valoroase 100 de companii din România, realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu casa de investiţii Capital Partners.
 
Valoarea celor 11 jucători din domeniul financiar a crescut cu circa 300 milioane de euro faţă de ediţia de anul trecut, în timp ce numărul băncilor şi companiilor de asigurări prezente în clasament a rămas constant. Anul trecut, băncile şi firmele de asigurări din clasament fuseseră evaluate la peste 5,2 miliarde de euro.
 
Cea mai valoroasă bancă locală este BRD, al doilea jucător din sistem după volumul activelor administrate, banca deţinută de grupul francez Société Générale fiind evaluată la 1,45 miliarde de euro, respectiv 9% peste nivelul din 2012. Banca ocupă poziţia a şasea în clasamentul celor mai valoroase 100 de companii din România. BRD a avut pierderi anul trecut, dar a câştigat două poziţii în topul celor mai valoroase companii locale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO