ZF 24

Topul celor mai importante evenimente de astazi

19.10.2009, 19:58 17

1. Basescu propune impozit de 1 euro pentru firmele cuactionari studenti sau tineri fara alt venit. PresedinteleTraian Basescu a declarat ca este de acord cu mentinereaimpozitului forfetar, dar se pronunta pentru un impozit simbolic de1 euro pentru firmele in care actionari si administratori suntstudenti sau tineri fara alte venituri.

Acesta a mentionat ca este de acord cu varianta actuala aimpozitului forfetar, acest impozit permitand curatarea listei defirme fara activitati.

2. Bazac revine la conducerea importatoruluiFerrari. Ion Bazac, fostul ministru al Sanatatii, arevenit la conducerea Forza Rossa, importatorul Ferrari in Romania,si preia functia de presedinte al companiei. Bazac a fost timp denoua luni ministru al sanatatii din partea PSD.

"Forza Rossa si-a epuizat deja cota de 25 de automobile alocatapentru 2009 si avem rezervari pentru alte 15 Ferrari din cota pe2010. Vanzarile nu au fost afectate de criza, insa ne indreptamatentia si catre surse aditionale generatoare de venituri. Pe langaservice, care va contribui cu 1 milion de euro la cifra de afaceride 8 milioane de euro de anul acesta, urmatoarea prioritate estelansarea primului Ferrari Store din Romania si cel mai mare dinEuropa de Est, in decembrie", a declarat Bazac.

3. Hoanta, inlocuit din functia de presedinte al BanciiCarpatica cu Viorel Grigore, interimar pana pe 14noiembrie. Viorel Grigore, administrator al BanciiComerciale Carpatica (BCC) si director economic la Mondex Sibiu, afost numit presedinte interimar al Consiliului de Administratie,pana la 14 noiembrie, in locul lui Nicolaie Hoanta, a declarat celmai mare actionar al bancii, Ilie Carabulea.

La finele lunii septembrie, Hoanta a fost inlocuit in functia dedirector general al institutiei de credit cu Nicolae Surdu, fostdirector general al sucursalei Fortis Bank din Romania.

4. Masuri americane propuse la Flamingo pentru a scoatecompania din criza: noul administrator sa lucreze gratis.Retailerul de elctronice Flamingo, cu pierderi de 23 de milioane delei in primele sase luni ale anului, ar putea avea din lunanoiembrie un administrator care nu va fi platit pentru aceastafunctie, conform unei propuneri a Consiliului de Administratie alcompaniei.

Retailerul a convocat o adunare generala ordinara a actionarilor(AGOA) pentru data de 4 noiembrie pentru alegerea unor noi membriin Consiliul de Administratie, dupa ce la mijlocul lunii septembrieomul de afaceri Dan Adamescu l-a numit pe fiul sau, AlexanderAdamescu, in functia de presedinte al companiei.

Alexander Adamescu este membru in Consiliul de Administratie alFlamingo din luna mai a acestui an, dupa ce familia Adamescu apreluat in februarie 17,5% din companie.

Dragos Cinca, fondatorul companiei, care detine circa 27% dinactiuni, ocupa la randul sau un loc in Consiliul de Administratie.Dragos Simion, fostul presedinte al companiei, s-ar putea retragedin conducere, el declarand ca intentioneaza sa-si ia o vacanta lasfarsitul mandatului, care expira anul viitor in luna mai.

Printre actionarii importanti ai Flamingo care ar putea obtineun loc in CA se numara si Alexandru Ion Tiriac, fiul omului deafaceri Ion Tiriac, care detine circa 5,1% din actiuni, fiind inprezent al treilea actionar al companiei.

5. Mai multe banci din Romania preschimba cardurileutilizate in Spania, pentru evitarea fraudelor. Mai multebanci din Romania au decis sa blocheze temporar, pana lapreschimbare, cardurile clientilor care au vizitat Spania de lainceputul acestui an, in urma unor alerte privind suspiciuni defraudare transmise de operatorii internationali Visa siMasterCard.

"Nu putem face comentarii privind detaliile acesteiinvestigatii, dar Visa Europe a fost informata cu privire la oposibila problema in Spania.

Detaliile nu au fost confirmate inca, dar nu credem ca problematine de Visa. Asa cum se intampla in mod normal in astfel desituatii, am contactat o serie de banci membre pentru a le aduce lacunostinta situatia si unele dintre acestea pot hotari sa ia masuride precautie", se arata in raspunsul transmis de Visa Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO