ZF 24

Topul celor mai mari distribuitori de medicamente: primii zece au cărat pastile de 2,6 mld. euro

Topul celor mai mari distribuitori de medicamente: primii...

Autor: Ioana David

26.06.2013, 21:33 1788
Cei mai mari zece distribuitori de medicamente au înregistrat anul trecut o cifră de afaceri cumulată de peste 2,6 mld. euro, în creştere cu aproape 5% comparativ cu nivelul de 2,47 mld. euro din 2011, arată un calcul al ZF pe baza datelor Registrului Comerţului şi a informaţiilor transmise de companii. Distribuitorii sunt cei mai mari actori din piaţa de medicamente care ajung la rulaje de sute de milioane de euro lucrând cu zeci sau sute de producători. 
 
Anul 2012 a fost un an bun pentru majoritatea jucă­torilor din distribuţia farma care au reuşit să-şi majoreze afacerile şi să rămână pe profit într-o industrie în care peste 60% din vânzări sunt generate de medicamente decontate în diferite procente de către stat. Companiile distribuie atât medicamente care se dau pe bază de prescripţie, dar şi OTC-uri (produse care nu necesită reţetă), cos­metice, dermato­cosmetice (pro­duse la limita dintre trata­mente dermatologice şi cosmetice) sau diferite dispozitive de uz medical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO