ZF 24

Topul celor mai mari producători de mezeluri, una dintre puţinele pieţe de consum dominate de antreprenori români

Topul celor mai mari producători de mezeluri, una dintre...

Autor: Gabriel Razi

15.06.2013, 08:01 1206
Procesatorii de carne au trecut în 2012 prin al cincilea an de criză şi în continuare multe dintre companiile din această industrie înaintează „pe coate“.
 
Deşi nu sunt implicaţi direct în producţia agri­colă, atât producătorii de carne, cât şi procesatorii au resimţit puternic efec­tele secetei. Recoltele de cereale mo­deste au împins vara trecută în sus pre­ţur­ile pentru principalele materii prime agricole, evoluţie care s-a translatat imediat şi în preţul furajelor, ele­ment care reprezintă mai bine de două treimi din costul căr­nii. Într-un context de piaţă di­ficil, în care atât retailul, cât şi consumul nu au ac­cep­tat ma­jorările pre­ţurilor finale, compa­ni­ile din această pia­ţă s-au vă­zut ne­voite să su­porte cea mai ma­re parte a creşte­rilor de cost, iar astfel mulţi an­trepre­nori şi-au vă­zut pro­fiturile diminuate la mi­nimum sau au trecut pe pierderi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO